Hietalahden kauppahalli - makumatka maailman ympäri

Hietalahden kauppahalli on Helsingissä Hietalahdentorin reunalla sijaitseva vanha kauppahalli. Nykyään se toimii ravintola- ja kahvilahallina, joka tarjoaa tunnelmallisia makumatkoja maailman ympäri: Filippiineille, Japaniin, Ranskaan, Italiaan, Portugaliin, Lähi-Itään… Aamiaisella, lounaalla ja illallisella.

Vaiherikas menneisyys

Vaikka arkkitehti Selim A. Lindqvistin 1903 piirtämän rakennuksen uskottiin olleen alun perin venäläisten hevoskasarmi, on se toiminut kauppahallina alusta asti. Halli oli pitkään tunnettu elintarvikkeistaan. Vuosituhannen vaihteessa perinteinen hallikauppa kuitenkin lopetettiin, halli korjattiin ja sen sisustus entisöitiin. Joulukuussa 2001 halli avattiin niin kutsuttuna luomuhallina, jossa myytiin pääasiassa luomuelintarvikkeita. Tämä liikeidea ei kuitenkaan menestynyt ja vuoden 2003 lopulla hallista tuli Hietalahden Antiikki- ja Taidehalli, joka keskittyi taide-, antiikki- ja keräilyesineiden kauppaan.

Paluu ruoan äärelle

Syksyllä 2012 hallia alettiin muuttaa taas ruokahalliksi. Rakennus palautui alkuperäiseen tarkoitukseensa, kauppahalliksi vuonna 2013. Tällöin kauppahalliin muutti parikymmentä kauppiasta Etelärannan Vanhan kauppahallin yli vuoden kestävän remontin ajaksi.
Vuodesta 2015 eteenpäin Hietalahden kauppahalli on profiloitunut erityisesti ravintola- ja kahvilakeskittymäksi. Halli tarjoaa tunnelmallisia makumatkoja maailman ympäri: Filippiineille, Japaniin, Ranskaan, Italiaan, Portugaliin, Lähi-Itään… Aamiaisella, lounaalla ja illallisella.

Kirppis ja kesäterassi

Kesäaikaan Hietalahden kauppahallin yhteydessä oleva tori on toiminut jo vuosikymmeniä legendaarisena Hietsun kirpputorina. Viime kesinä Hietalahden hallin ravintoloitsijat ovat elävöittäneet toria myös terassitoiminnalla.

Hietalahden hallia kehittää ja tiloja vuokraa Helsingin kaupungin kokonaan omistama yhtiö Helsingin Kaupunkitilat Oy.